A felmérések szerint Nagy-Britanniában a megvásárolt kenyér 44 százaléka végzi a kukában. Ettől akadt ki teljesen a Yorkshire-i Wold Top sörfőzde, akik inkább IPA-t és lager sört készítenek a maradékból.
Néhány magyar és pár környező országban működő kraft sörfőzde pár hónapja életre hívta a Central European Brewery Associationt, amely pénteken Budapesten meg is tartotta első rendezvényét, egy jókora konferencia formájában. A szervezetről Tony Prior alapítót kérdeztük.
Valószínűleg Észak-Koreába kell utazzon az, aki megkóstolná a Taedonggang sört, amelyet a távol-keleti diktatúrában gyártanak, de eddig itt-ott azért hozzá lehetett judni. Kérdés, hogy érdemes-e…
Egyre több kézműves sörfőzde bővíti a hazai sörválasztékot, miközben a nagyobb gyártók sokféle licencsört gyártanak – állapította meg a GKI Gazdaságkutató.
December elsején, pénteken statolt el a BrewUp, amely az Európai Sörfőzők Szövetségének vadonatúj oldala, amely a kisüzemeknek és az óriásoknak is szolgáltat majd hasznos információkat.
Magyarországon alapvetően a nyár a sörfőzdék számára legerősebb időszak, olyankor választják legszívesebben a sört a fogyasztók, ám az adventi hetekben is egyre többen vásárolják kedvenc italunkat. A kisüzemekben nagy a pörgés ilyenkor.
A földművelésügyi miniszter is ellátogatott a Magyar Sörgyártók Szövetségének 25. szülinapja alkalmából rendezett ünnepségre, ahol kiderült, hogy nála nem száraz a november.