Nem meglepő, hogy jelentős hátrányban vannak a média-megjelenések számában a kisüzemi sörmárkák a nagyokhoz képest, az viszont igen, hogy a kézműves sörök sokkal kevésbé hatékonyan kommunikálnak.
A balatonvilágosi Hedon Sörfőzde söreihez készít ezúttal fogásokat Csánki István, a Jardinette séfje, az étterem soron következő sörvacsoráján. Megnéztük, mi várja a vendégeket.
Árpát a trópusoktól a sarkkörig termelnek, de az éghajlatváltozás miatt világszerte északabbra tolódik a termesztés területe, itthon pedig egyre inkább az őszi betakarítás a megbízhatóbb.
Vaktesztek során bizonyult a legjobbnak a brit Hofmeister Helles az International Wine & Spirits Group sörversenyén – írja több lap. De érdemes jobban megnézni az eredménylistát!
Korszakalkotók elnevezéssel tehetségeket támogató programot indít az UniCredit Bank olyanoknak, akik már letették névjegyüket a szakmában, de a nagyközönség által még kevésbé ismertek. Szavazz a sörfőzőkre!
Donald Trump amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Kaliforniát, ahol óriási tűzvész pusztít. Több borászat elpusztult, a sörfőzdékben pedig áll a munka, mert evakuálták a dolgozókat.
Azt beszélik, hogy a keményen megkomlózott sörök lenyugtatják az embert, és ez arra vezethető vissza, hogy a komló és a cannabis növények valójában unokatestvérek. Néhány sörfőzde az USA-ban tovább ment, és itt-ott már elérhető a cannabisos sör.
Az ír Jameson együttműködést kötött a zip’s-szel: a Corkból érkezett whiskey-s hordókban Miskolcon készül sör. A bourbon hordók már itt vannak, tele Angel’s Serrel.
Teljesen kajaközpontú lesz a következő néhány nap, hiszen nem csak a Sörgasztronómiai Hét kezdődött ma el, hanem az Országos Étterem Hét is. 128 hely közül választhatunk.