Szombaton trartották a Házisörfőzők Nemzetközi Versenyét, amelyre idén 237 sört neveztek, nyolc kategóriában. Lássuk a legjobbakat!
Hírek
Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínál francia menüt.
Március 8-án adták át a dublini Alltech Craft Brews and Food Fair díjait Írországban, ahonnan ismét több magyar főzet tért haza éremmel.
Látványétterem is működik abban az új kézműves sörfőzdében, amelyet Ábrahám Csaba nyitott Gyulán, 280 millió forintból.
Közzétették a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.
Prága 530 kilométerre van Budapesttől, ami manapság egyáltalán nem az a távolság, amelyre azt mondanánk, hogy sok. Szóval teljesen reális lenne kiugrani egy-egy hosszú hétvégére sörözni. A baj a cseh autópálya-építéssel van.
A Financial Times információi szerint „üdítőszerű alkohollal” kísérletezik majd a Coca Cola Japánban, amely kb. 3-8 százaléknyi alkoholt tartalmaz, így a sör egyik vetélytársa lehet.
Aki szinte semmit sem tud a japán gasztronómiáról, a sushiról szinte biztosan hallott. Jó ideje már Budapesten is úgy rendelhető, mint mondjuk a pizza, a céges ivászatokon/kajálásokon pedig rendre előkerül valahol az indiai kaja – pasta – tapas bár sorban. És sörrel is működik?
Százezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a magyar sörgyárak a hazai piacon. A középkategóriás sörök értékesítése 10%-kal nőtt 2016-hoz képest. Kétszámjegyű növekedést ért el az alkoholmentes és ízesített sörök forgalma.
A 30 évvel ezelőttinél 188%-kal olcsóbban lehet sört venni az Egyesült Királyság szupermarketeiben. Minimális egységárat vezetnek be az alkoholra.
