Széll Tamás séf vezeti a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban – jelentették be az esemény római sajtótájékoztatóján kedden.
Korántsem csak a szakmának, sokkal inkább a sör iránt érdeklődő nagyközönségnek szervezi a Kézműves Sörfesztivál – Gyula június 8-án a konferenciát, amelyen szórakoztató előadásokon tudhatnak meg többet kedvenc italukról az érdeklődők.
A Megálló Alapítványkapta a Share – a jótékony sör soron következő adományát. A 200 ezer forintot a Quimby énekese, Kiss Tibi adta át, aki egy dalt is írt az alkalomra.
Magyarország egyik legbarátságosabb zenei fesztiválja nem csak azért a szívünk csücske, mert kevéssé jellemző rá az, hogy kommersz produkciók lépnek színpadra, hanem a gasztrokínálat is előtte jár sok hasonló rendezvényének.
Hagyományőrző és búcsújáró szokások elevenednek meg a pünkösdi hétvégén a budai Várban, ahol családi és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók és gasztronómiai programok is várják a helyszínre érkezőket.
A Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kraft Sör Egyesület közös csapolással nyitotta meg csütörtök este jelképesen az idei sörszezont. A sörös szervezetek a Sör mi több kezdeményezés keretében fogtak most első ízben össze, hogy népszerűsítsék a csapolt sört.
Eddig még nem kóstolt újdonságokkal és vendégfőzdékkel vár 19-én, szombaton a First Craft Beer a sörfőzde udvarán, Újpesten, ahol nem csak a grilleket fogják beizzítani, hanem sorban indulnak majd a főzdetúrák is, amelyeken mindent megtudhatsz a sörfőzésről.
25 éves a Szent András Sörfőzde, amely az egész évet az ünneplésnek szenteli. Elsőként újrafőzték egy 1993-as klasszikusukat, az Arany Korsót, amelynek receptje egyidős a főzdével.
A sörbor vagy borsör elsőre igen furcsán hangzik, hiszen minden tizenéves tudja, hogy a „borra sör meggyötör”. De mi van akkor, hogyha egyszerre van jelen mindkettő, vagyis boros sör, azaz sörös bor, méginkább valamiféle hibrid születik?
Négy vendéglátóhelyen szakít a megszokott műanyag söröspoharakkal, és lebomló, növényi alapú poharakban kínálja majd a söröket az egyik nagy hazai gyártó. A vendéglátásban termelt hulladék mennyiségének csökkentése a beszállítóknak és a vendéglátóhelyeknek közös érdeke.