Június 7-én kezdődik a Viharsarok legnagyobb és leghangulatosabb sörfesztiválja. A tavalyi tapasztalatokkal felvértezve semmi kétség nincs afelől, hogy kihagyhatatlan buli!
Néhány hét, és indulnak azok a vonatok a Balatonra, amelyeken – egyelőre teszt jelleggel – ismét lesznek büfékocsik, amelyekben street food jellegű kaják és csapolt sör is vásárolható majd.
Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz, de az anyacég tejben egyelőre erősebb: évente 6,5 millió liter biotejet állítanak elő.
Ötezer éves, régészek fellelte cserepekbe száradt élesztőmaradványok felélesztésével, és egy kisüzemi sörfőzde segítségével sört állítottak elő izraeli tudósok. Az eredmény meglepően jó lett.
Ha nem hinnénk a sokszínűségben sosem készítettük volna el az első sörünket, és nem lenne saját márkánk – mondják a Fehér Nyúlnál, ahol a Queer Bunny nevű mangós-maracujás bajor búzasört főzték, ami idén a Budapest Pride hivatalos itala.
Teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat a Belvárosi Sörfesztivál. Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg, a környezettudatosság jegyében.
Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén a Gourmet Fesztivál: közel 30 ezer látogató volt kíváncsi a rendezvényre. Megvannak a szakmai zsűri és a közönség kedvenc ételei is.
Lezajlott Békéscsabán a Central European Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörverseny, amelyre összesen 215 nevezés érkezett. A nyertesek megvannak, az eredményeket a Gyulai Sörfesztiválon hozzák nyilvánosságra.
Május elején nyitott meg a Monyo Brewing második budapesti márkasörözője, és az sem kizárt, hogy a következő években újabbak követik. Hogyha csak három dolgot mondhatnánk róla: 16 csap, street food és külföldi vendégsörök.