Úgy széthúzták a Heineken Budapest Nightlife Awards mezőnyét, hogy mindenki tudott nyerni valamit, mégis hatalmas a hiányérzetünk, hogyha végig nézzük a díjazottakat.
Hírek

Új doboztöltősort adtak át pénteken Bőcsön, a Borsodi Sörgyárban, amely a folyamatban lévő fejlesztések lezárultát követően a MolsonCoors regionális gyártóközpontja lehet. De ha már ott jártunk az átadáson, nem csak az új gépeket néztük meg.

Jelentősen megnőtt az elmúlt napokban az ásványvizek, üdítők, sörök és jégkrémek forgalma a hőség miatt. A boltok persze jól felkészültek, szóval nincs para, legfeljebb a hűtők nem bírják, és soha nem elég hideg a sör.

Nem titok, hogy világszerte sokat tanulhat a craft sör piac abból, ami az Egyesült Államokban történik. Egy kutatás most arra mutat rá, melyek a legfontosabbak, amiket az amerikai fogyasztók keresnek a craft sörökben.

Az hagyján, hogy kétszámjegyű növekedést mutat a cseh sörexport, a tartályos és hordós kiszerelésű pivoból többet adtak el a csehek, mint az üvegesből.

A világ legfontosabb sörfajtái mellett az ital történetével, az alapanyagok széles körű bemutatásával, a sör gasztronómiai szerepével, a legjobb magyar és külföldi sörfőzdék főzeteinek kóstolásával és hozzájuk párosított ételekkel indítanak sörtanfolyam-sorozatot Budapest belvárosában.

A gyulai Kézműves sörfesztiválon szombaton délután adták a Central European Beer Awards 2019-es díjait. A versenyre 210 sörmintát neveztek, és ezúttal egy lengyel főzetbizonyult a legjobb kisüzemi sörnek.

Az „elfáradt” címkéinek lecserélésével szeretne nagyot lépni többek között a külföldi piacok felé is a Horizont Brewing, amely mindent alárendelt az új márkastratégiának.

Nem fékezett habzás alcímmel jelent meg a Manager magazin júniusi száma, amely több mint 30 oldalon foglalkozik a sörrel. Figyelmesen olvasva kiderül belőle, hol, milyen termékek bevezetésén dolgoznak, de az is kiderül, milyen söröket tartanak otthon a hazai sörgyárak vezetői.

Június elején Antwerpenben gyűlik össze a nemzetközi sörvilág apraja-nagyja, hogy egy gigakonferencia keretében megtárgyalják, hogy mi van az ivás előtt, vagy épp az iváson túl. Gazdasági szakemberek, sörfőzők, cégvezetők, szakírók, kereskedők, ilyesmi. És az a közös bennük, hogy mind sörrel foglalkoznak. Élőben toljuk a kontentet a helyszínről, tartsatok velünk!