Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényre idén először készül olyan sör, amely receptjének megalkotásában a fogyasztók is részt vesznek.
Hírek
A már második Budapest Beer Weeken, két napon át 25 ország 60 kisüzemi sörfőzdéjének legjobb tételeit lehet majd végigkóstolni, amelyeket maguk a sörfőzők csapolnak a résztvevőknek. És akkor Budapest kraft sörbárjainak tematikus eseményeiről még nem szóltunk.
Néhány napja egy szokatlan videó jelent meg a Englishrussia.com oldalon, amelyen egy német Löwen márkájú sört „vetkőztetnek le”, hogy kiderüljön róla: nem más, mint egy kínai Alpenkaiser, átcsomagolva. A cím pedig nem kicsit hatásvadász: „Ne vegyél német sört Oroszországban!”.
Írtunk korábban már róla, hogy idén a Gourmet Fesztivál ételeinek egyik kulcsösszetevője a sör lesz. Ezzel dolgoznak majd a séfek a paprika és a sercli mellett. Azóta összeállt a színpadi program és kiderült: a Gasztroszínpad sem marad sörös esemény nélkül.
Lourdes Paz Reyes, Mexikóváros egyik képviselője egészen szokatlan módszerrel akadályozná meg a közterületen történő alkoholfogyasztást: a söröket tilos lenne hűtve árusítani.
Változtatniuk kell a cseh sörgyártóknak, hogyha meg akarják állítani azt a trendet, hogy a fogyasztók inkább hazaviszik a sört ahelyett, hogy a sörözőkben fogyasztanák el. Úgy fest, hogy a saját hajuknál fogva szeretnék kihúzni magukat a válságból.
Németországban tavaly 8,7 milliárd liter sör készült, ami több, mint a 2017-es mennyiség, viszont észrevehetően drágult is az ital.
A Budapest Beer Week 2019 magyar sörfőzdéi idén is összefogtak, hogy elkészítsék a fesztivál sörét. Helyszíni tapasztalataink szerint a sörfőzők a tőlük megszokott nagyszerű hangulatban jöttek össze szerdán a First Craft Beernél, hogy a közös főzeten ügyködjenek.
Este hattól a József körúti One Beerben két dolgot is ünneplünk: először lehet majd megkóstolni a HopTop Brewery nagyszerű Tropical Swinger Club IPA-jának nyári változatát, magazinunk pedig szülinapi murit tart!
A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (Central European Gastronomy and Sommelier Association), amely fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.