A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt – közölte a Do Rzeczy lengyel konzervatív hetilap a lengyel söripari munkaadók szövetsége jelentésére hivatkozva.
130 éves jubileumát ünnepli a Soproni, amelynek alkalmából nem csupán egy limitált kiadású sörrel jelentkezik, hanem megújult külsőbe is öltöztette söreit.
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Újabb nemzetközi elismerést söpört be a magyar kisüzemi sörfőzés: a miskolci Gyertyános Sörfőzde Balti Portere ezüstpecsétet nyert a XXXV. Nemzetközi Sörpecsét versenyen a csehországi Litoměřicében.
Évekkel a koronavírus-járvány okozta lezárások után sem tudja megközelíteni a vendéglátóiparban értékesített sör mennyisége a 2020 előttit. Pedig a söripar számára létfontosságú lenne a vendéglátóipar felpezsdülése.