Hiába lehetne, többen inkább nem nyitják ki a vendéglátóhelyek belső tereit

Írta: BeerPorn.hu

2021-04-30 | 14:01 Hírek

Több vendéglátós is arra az elhatározásra jutott, hogy hiába lehetne szombattól megnyitni az üzletek belső tereit a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt, továbbra is csak a teraszt használják majd. Nem szeretnék megkülönböztetni a vendégeket.

„Nem tudunk és nem is szeretnénk benneteket korlátozni vagy megkülönböztetni, ki oltott és ki nem, kinek van igazolványa és kinek nincs. Számunkra minden vendég vendég marad, és örömmel fogadjuk.” – olvasható a Legenda Sörfőzde Facebook oldalán. A vírus előtt hét, jelenleg kettő budapesti vendéglátóhelyet üzemeltető kisüzemi sörfőzde vezetősége úgy döntött, maradnak a teraszon.

Egy étterem meg tudja csinálni, hogy kéri az igazolványokat, de egy kocsma másképp működik – magyarázza Kovács József, a Legenda Sörfőzde tulajdonosa. Szerinte nem életszerű, hogy a teraszra beengedhető igazolvány nélkül a vendég, a belső térben viszont nem tartózkodhat, mivel egy sörözőben mások a fogyasztási szokások, mint egy vendéglőben.

Egy sörözőbe lazítani járnak az emberek, ott nincs kapacitása a személyzetnek arra, hogy folyamatosan ellenőrizze a vakcinaigazolvány meglétét. Ez nem a mi feladatunk kell, hogy legyen, ha egy buszra felszállhat valaki igazolvány nélkül, vagy bemehet egy plázába, akkor egy söröző miért más ebből a szempontból? Nehogy azért zárassanak be, vagy bírságoljanak meg, mert valaki igazolvány nélkül tartózkodik a belső térben – mondta a tulajdonos.

Kovács József kifejtette: „nálunk minden vendég egyforma, és jónak tartom, ha beoltatják magukat az emberek, de egészen egyszerűen nem életszerű, hogy a pultosok vagy a csapos – akiknek erre egyébként sincsen kapacitásuk – személyit és oltási igazolványt kérnek a látogatóktól. Egyelőre maradunk tehát a teraszok nyitásánál.

A Legenda Sörfőzdénél már több vendéglátóhely is jelezte, hasonló okokból csatlakoznak hozzájuk, vagyis továbbra is csak a teraszokon várják majd a vendégeket.