Házi, stouttal főzött chorizo szósz – így lesz teljes a hétvége!

2018-01-12 | 07:08 Magazin

Fotó: Cookingchanneltv.com

Vigyázat, hogyha ezzel várod a vendégeket hétvégén, egy életre odaszoknak! Szuperfűszeres, iszonyat sörös, rafináltan pikáns házi kolbászkrém, amiből egyszerűen mindig elfogy annyi, amennyi készül. Sörkorcsolya lvl. 9999!

Semmi para, a legkevésbé felszerelt konyhában, különleges alapanyagok nélkül tudod elkészíteni ezt a nagyszerű chorizo ihletésű szószt, amihez már csak pár szelet pirítósra és néhány üveg király sörre lesz szükség a tökéletes estéhez! Mi szóltunk, a Deschutes Brewery videója üt, mint az ipari áram!

Kell hozzá:

  • sertéshús
  • füstölt paprika (jobb fűszerboltokban mindenhol van)
  • cayenne bors
  • fekete bors
  • oregánó
  • fokhagyma
  • stout sör
  • vaj
  • tej
  • liszt

Keverd össze a fűszereket és a húst, majd pihentesd nagyjából 30 percig. Aztán süsd őket egy forró serpenyőben, és el ne felejtsd közben hozzáadni a stoutot sem! Hogyha a sör elpárolgott, tedd félre az egészet, és tedd össze a besamelt. Ehhez olvaszd meg a vajat, told bele a lisztet, majd a tejet, kevergesd ezerrel, hogy szép csomómentes legyen. Hogyha ez megvan, mehet bele a fűszeres hús, még egy kis oregánó, és ha szükséges további só s bors.

Pirítóson a legkirályabb, a Deschutes Breweryék tükörtojást is kínálnak mellé, de az nyugodtan elhagyható, anélkül is isteni!