Cikk megosztása
Pörög tovább a Sörmenet, amiben bejárjuk az ország legtutibb sörös helyeit. A Kecskeméti Sörmanufaktúrának nem csak a megújított üzemét néztük meg, hanem a sörházukban is jártunk, ahol a sörök mellé kipróbáltuk a kajákat is!
- A Kecskeméti Sörmanufaktúra 2016 májusában kezdte a termelést. A kezdeti, egyszerűbb sörök mellé, az elmúlt évek nagy megújulását követően fokozatosan sorakoztak fel az újabb és újabb termékek.
- Készítenek pilsnert, német búzasört, klasszik IPA-t, és persze van meggyes sörük is, de belevágtak olyan, újhullámos termékek készítésébe is, mint a barackos gose, a NEAPA, az imperial milk stout, vagy a Tepache, ami egy ananászhéjjal készülő imperial sour.
- A főzde saját vendéglátóhellyel is rendelkezik, a Kecskeméti Sörházban nem csak csapolt formában kóstolhatóak a kecskeméti sörök, hanem a város egyik legjobb burgerezője is egyben, és a legszuperebb pizzát is ott árulják.
- Nyáron sörfesztivál is lesz Kecskeméten, amire már javában készül a Kecskeméti Sörmanufaktúra. Most épp egy Berliner Weissén, egy erősebb dupla IPA-n és egy India Pale Lageren dolgoznak.