Cikk megosztása
Csak egy apró csavar, amellyel még élvezetesebbé tehetjük a kovászos uborkát: adjunk hozzá sört! A nyár úgyis kovászos uborka szezonja, és miért ne turbózhatnánk fel valami szokatlannal? Így a sokadik adag sem válik unalmassá.
Nincs benne semmi ördöngösség. Készítsük el a már bevált receptünk szerint a kovászos uborkát annyi különbséggel, hogy a vízen kívül kb. 3-4 deciliter sört is öntsünk az üvegbe. Hogy milyen sört? Csak a képzeletünk (na meg a környezetünkben kapható sörkínálat) szabhat határt.
Mi idén először három sörrel próbálkoztunk: egy Monyo (Schatzi) és egy Horizont (Sailor Belle) búzasörrel, valamint a Szent András duplabakjával (Black Rose). Mindhárom sör különleges, finom ízeket eredményezett, de a duplabakos került az első helyre. Összességében arra a jutottunk, hogy célszerű minél jellegzetesebb és erősebb alkoholfokú sörrel próbálkozni, hogy minél jobban átvegye a kovászos uborkánk az ízét.
Ti készítettek már ilyet? Milyen sör vált be vagy milyennel próbálnátok ki leginkább? Írjátok meg kommentben!