Cikk megosztása
2021-ben is folytatjuk havi sörajánlónkat, amelyben az elmúlt hetek legtutibb magyar újdonságaiból szemezgetünk. Ezúttal a Monyo Constellations sorozatának új tagja, a Fehér Nyúl Hellgája, a Reketye Medusa és a Hedon Winter Charlie kerül terítékre.
A január hagyományosan nem a legzajosabb hónap, ha sörről van szó. Sőt, úgy igazából semmilyen zaj nincsen, mióta a koronavírus-korlátozások miatt gyakorlatilag egy emberként várjuk az enyhítéseket. Ennek ellenére a sörfőzdék idén sem hittek a száraz januárban, szóval azért akadnak újdonságok!
Monyo Brewing Cassiopeia
A Monyo januárban persze főképp a Monyo Land-bejelentéssel ment nagyot, de ne feledjük, hogy megjelent a Constellations NE IPA sorozatuk legújabb tagja, a Cassiopeia.
Az új sör egy igazán testes New England IPA, duplán hidegkomlózva El Dorado, Denali és Huell Melon komlókkal. Húsos trópusi gyümölcsök sűrű leve.
Fehér Nyúl Brewery Hellga
A Fehér Nyúlnál mindig is szerették a bajor búzasöröket, elég ha csak arra gondolunk, hogy a White Passion is az, csak abba mangó és maracuja is kerül.
A Hellga viszont egy egyszerű hefeweizen, banánosan észteres, szegfűszegesen fenolos, ahogy azt kell – mert néha az egyszerű a nagyszerű!
Reketye Brewery Medusa
A Reketye komlókísérleti rendszerint király söröket eredményeznek. A Medusa egy pale ale, amelynek az a komló adta a nevét, amivel készült. A Washington állambéli Yakima völgyben csak egy farmon termesztik a Medusát, amelynek aromatikája a guavára, a sárgadinnyére és a sárgabarackra emlékeztet, ezek mellett pedig alacsony alfasavval rendelkezik, szóval tök jó aromakomló.
Magyarországon először a Reketye szerzett belőle. Selymes, krémes, és nagyon gyümölcsös!
Hedon Sörfőzde Winter Charlie
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Mozgalmas volt az év eleje a Hedonnál: a Balatonvilágoson működő sörfőzde bejelentette, hogy megválik legismertebb termékeit megszemélyesítő karakterektől, vagyis a Bud Spenceres Charlie Firpo ezentúl csak Charlie, a Terence Hilles Johnny Firpo pedig simán Johnny néven megy tovább.
Kárpótlásul viszont kaptak egy igazán különleges unokatesót, a Winter Charlie személyében, amely egy cold brew kávéval készült rozsos stout. A sörbe a Hedon által fejlesztett Kyoto Cold Brew kávé kerül, az eredmény pedig egy tök jó, nem csak kávés, hanem kissé csokis, és meglepően citrusos ízvilág. Ami pedig külön tetszett benne, hogy a sör voltaképpen egészen könnyed, az 5 százalékos alkohol tartalom nem zavar be, jó kis frissítő ez így, simán működik majd nyáron is!