Cikk megosztása
A De Prael sörfőzde szerint az esővíz felhasználása mellett a környezettudatosság melletti fő érv a csapvízzel készülőnél tisztább sör.
Az éghajlatváltozásnak köszönhetően Hollandiában is jelentősen megnövekedett a csapadék mennyisége, ezért kezdett az amszterdami De Prael sörfőzde az esővíz hasznosításával kapcsolatos kísérletekbe – írja a HVG.hu.
Nagy tartályokban összegyűjtött, majd antibakterizált, megszűrt esővízből, zöld árpamalátából, búzából, komlóból és élesztőből készült sör kóstoltatását a főzde július 8-án kezdte meg. A tesztelők szerint a Hemelswater enyhén keserű, gyümölcsös ízű, lágy utóízű ital.
A termék sikeresnek mondható, így a De Prael sörfőzde jelentősen bővíteni kívánja az új márka gyártási kapacitását, s az eddigi két esővízgyűjtő tartály helyett legalább száz beüzemelését tervezi.