Cikk megosztása
Megnyílt a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás kedden a Hungexpón. A rendezvényt Nagy István agrárminiszter nyitotta meg. A tárcavezető egyebek mellett arról is beszélt a megnyitón, hogy terítéken van a Magyar Élelmiszerkönyv változtatása.
Arról egyébként kevés részlet derült ki eddig, hogy a sörök esetében pontosan mit érintene az Élelmiszerkönyv-módosítás. Ősszel a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete tartott kerekasztalbeszélgetést a témában. Akkor elhangzott, hogy a szervezet elképzelései szerint a Balling fokot, a pótanyaghasználatot és az esetleges hígítást is jelölni kellene a jövőben a sörök csomagolásán.
Úgy tudjuk, a témában azóta is zajlik az egyeztetés a piaci szereplők képviselői között. Nagy István friss információi szerint a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság várhatóan csak az év második felében dönt majd a sör, az ecet, az étolajok, a gyümölcsborok és a szörpök szabályozásának felülvizsgálatáról.