Cikk megosztása
A Thelocal.de szerint a német újraegyesítés után, 1991-ben még 110,5 millió hektolitert ittak meg az ország lakói, azóta ez a szám azonban folyamatosan csökken. Az egy főre jutó éves fogyasztás a hetvenes évekbeli 150 literről mostanra 107 literre zuhant.
Ennek ellenére a német sörfőzdék jól teljesítettek. Ha csak minimális mértékben is, de 95,6 millió hektoliterről 95,7 millióra növelték a külföldi eladásaikat. Az importsörökről nincsenek pontos adatok, de az elmúlt években körülbelül nyolc százalékos volt a piaci részesedésük Németországban.
Idén ötszáz éves a világ egyik legrégebbi élelmiszer-biztonsági szabályozása, a tisztasági törvény, amit még IV. Vilmos bajor herceg rendelt el, és 1919 óta egész Németországban kötelező érvényű. Eszerint a sörkészítéshez csak árpamalátát, komlót és vizet szabad használni. A törvényt 1993-ban aktualizálták.