A Dining Guide olasz tesztelője meglepődött a magyar éttermek árain

Írta: BeerPorn.hu

2018-02-21 | 08:34 Hírek

Fotó: Famabudapest.hu

Olasz séfet hozott tesztelni Magyarországra a Dining Guide, hogy független szakemberek bevonásával tudják összeállítani a hazai éttermek toplistáját. Enrico Cerea több dolgon is meglepődött.

Enrico Cerea egy három Michelin-csillagos olasz étterem tulajdonosa, ő volt az, aki a Dinin Guid megbízásából végigkóstolta a hazai éttermeket, hogy elmondhassa a véleményét. Érdekesség, hogy ezúttal a magazin top 10-es listájában összesen 12 hely szerepel. Ezt nem azzal indokolják, hogy Cerea gyenge lenne matekból, hanem, mert két olyan étterem is bekerült a listába, amelyek „nem tekinthetőek klasszikus csúcsétteremnek”.

A lista első helyén továbbra is a Costes áll. A második a Borkonyha lett, a harmadik pedig az Onyx – ahol az új séf, Mészáros Ádám a tavaly kizárólag a Bocuse d’Orra való felkészüléssel foglalkozó Szulló Szabina és Széll Tamás helyét tudta tökéletesen átvenni.

Szintén a legjobbak között végzett a Babel, a Costes Downtown, a Fáma, a MÁK, és a St. Andrea Borbár. Ezúttal pedig egy vidéki étterem, az Anyukám Mondta is bekerült a Dining Guide TOP 10-es listájára. A listát az Arany Kaviár zárja, és a két „nem klasszikus csúcsétterem”, amely rákerült Széll Tamás és Szulló Szabina Stand 25-je, valamint a Garai Ádám és Ádám Csaba vezette Olimpia.

Enrico Cerera (Fotó: Diningguide.hu)

Az éttermek tesztelésében részt vevő Enrico Cerea egyébként az ételekkel alapvetően elégedett volt, ami viszont meglepte, az a kiszolgálás lassúsága és a magas árak voltak.

A kalauz a vidéki éttermeket is rangsorolta, ez a toplista:

  • Anyukám mondta (Encs)
  • Kistücsök (Balatonszemes)
  • Platán (Tata)
  • Sauska48 (Villány)
  • Sparhelt (Balatonfüred)
  • Tiszavirág (Szeged)
  • Villa Medici Mild (Veszprém)
  • Macok (Eger)
  • Pajta (Őriszentpéter)
  • Viator (Pannonhalma)

Sőt, idén először a cukrászdákat is tesztelték:

  • Mihályi Patisserie, Vác
  • Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest
  • Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
  • Desszert.Neked – Budapest
  • Desszertem – Miskolc
  • Dolcissima – Budapest
  • Gerbeaud – Budapest
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
  • Solier – Gödöllő
  • Százéves Cukrászda – Gyula

A Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadása február 22-től vehető meg.