Cikk megosztása
Tök ritkán készülnek olyan desszertek, amelyekben az egyik legfőbb szereplő a sör. Pedig vannak rejtett kincsek… Itt van rögtön ez a sörös-almás töltelékkel készülő palacsinta. Imádni való!
Tessék? Sörös töltelékkel megküldött palacsinta??? Bizony! Mutatjuk is, hogyan készül!
A palacsintához kell:
- 2 nagy tojás,
- 3/4 csésze világos ale vagy búzasör
- fél csésze tej
- 1 csésze liszt
- 1/4 csésze cukor
- vaj
- só
A szószhoz:
- 5 evőkanál vaj
- kb. 3 db. hámozott, vékonyra szeletelt granny smith alma
- 1/3 csésze barna cukor
- fél teáskanál fahéj
- 1/4 csésze világos ale vagy búzasör
- só
Így készítsd el:
A tészta minden összetevőjét tedd egy nagy keverőtálba, és alaposan keverd össze. Egy éjszakára mehet pihenni a hűtőbe.
A szószhoz olvaszd fel a vajat, tedd hozzá az almát, a barna cukrot, a sót és a fahéjat. Főzd addig, amíg az alma nem puhul, ha már lágyul elengedte magát, mehet bele a sör, és párold addig, amíg szirupossá sűrűsödik.
Na, ha mindez megvan, mehet egy kis vaj egy palacsintasütőbe, ha elolvadt, mehet bele egy kanál tészta úgy, mintha palacsintát sütnél. Ha késze vannak a palacsinták, küldd bele meg az almás-sörös szószt, innen már menni fog!
(Via)