Cikk megosztása
Hát ez nagyszerű! Egy német kutatás szerint boldogok leszünk, ha sörözünk, egy amerikai egyetemen pedig rájöttek: a mértékletes sörfogyasztás segíthet az érrendszeri betegségek, a diabétesz, a vesekő és a szellemi képességeket érintő betegségek kockázatának csökkentésében is.
A Pennsylvania State University 80 ezer felnőtt részvételével végzett tavaly egy vizsgálatot, ami kimutatta, hogy napi 1-2 sör elfogyasztása hozzájárul a „jó koleszterin” (HDL) raktárak feltöltéséhez, illetve mérsékelheti egyes szívbetegségek kialakulásának rizikóját – ismerteti a Magyar Konyha.
A szintén pennsylvániai University of Scrantonon pedig arra jutottak, hogy az ale és stout típusú sörök megelőzhetik a szívrohamot azzal, hogy felére csökkentik az érszűkület kialakulásának kockázatát.
És ha ez nem lenne elég, a Harvardon is agyalnak azon, milyen jó a sör, náluk kijött, hogy a mértékletes sörivóknál a felére csökkent a stroke kockázata azokhoz képest, akik nem isznak soha sört.
De nem csak az artériák válnak rugalmasabbá a sörtől, hanem egy finn kutatás szerint napi egy palack 40%-kal csökkenti a vesekőképződés kockázatát, sőt az Indiana University tudósai úgy vélik, a sörivók ötször kevésbé érintettek a szellemi képességeket befolyásoló betegségekben, így például az Alzheimer-kórban és az időskori elbutulás más formáiban.
Német tudósok az idei Oktoberfestre időzítették annak a tanulmánynak a megjelenését, amely szerint a sörben olyan összetevők találhatóak, amelyek boldoggá teszik az embert, mivel az agy dopamin receptorait aktiválják.
Most akkor bontasz egyet, vagy nem?