Cikk megosztása
Az F9 TV európai szemmel egészen szokatlan tartalmakkal nyomul a Youtubeon. A meglepően változatos témákban publikáló tévébe időnként egy-egy gasztro tartalom is befér. Mint például ez itt, ahol ez a két srác csirke masalát készít, sörrel. Vagyis csak az egyikük készíti, a másik trollkodni jelenik meg néha. Bámulatos!
Az ételt az indiai kaják rajongóinak muszáj elkészíteniük, hiszen nem különösebben bonyolult, és ma már a hozzávalók beszerzése sem okozhat problémát.
Szóval a csirkére kell egy vagon Tikka Masala fűszerpaszta, majd némi citromlé és a többi fűszer, ez után pedig jól át kell forgatni, hogy a fűszerek mindenhol érjék a húst. Pár órara jót tesz neki a hűtőben történő pihentetés, úgy jól átjárják az ízek.
Ha ez megvan, jöhet a sütés. Ehhez egy nagy serpenyőbe, olajba mehet a csillagánizs, a szegfűszeg, a babér, jó sok zöld chili, majd kis pirítás után hagyma. Erre kerül a só, a fahéj, majd az apróra vágott fokhagyma, és a fűszeres csirke.
Némi pirítást követően fedő alatt kell párolni, a biztonság kedvéért még egy kis chilli porral meghinteni, és masala fűszerkeverék is mehet még rá. Hogyha igényli, pici víz kerülhet még bele, aztán pedig jöhet a sör. Budapesti indiai éttermi tapasztalataink szerint egy tök egyszerű láger épp megfelelő erre a célra – nem is kívánná senki, hogy egy ilyen fűszerrengeteget tovább bonyolítsunk valami karakteresebb sörrel…
Amikor elkészült, a tetejére koriander zöld, köretnek pedig basmati rizs dukál. De lássuk a srácokat!