Búzasörhöz kecskesajt, IPA-hoz cheddar dukál

Írta: BeerPorn.hu

2016-04-02 | 07:03 Magazin

sor_sajt

John Holl korábban a New York Times munkatársa volt, manapság pedig az All About Beer Magazine (mindent a sörről) című kéthavi lap főnöke, és ő szerkesztette az American Craft Beer Cookbook-ot is (amerikai kisüzemi sör szakácskönyv). A lenti műsorban sör-sajt párosítási gyorstalpalót tart.

Az ökölszabályok:

  • testesebb sörhöz, gazdagabb aromájú sajt illik
  • figyeld a közös jellemzőket és a kontrasztot
  • a sorrend sem elhanyagolható

John Holl párosításai:

  • szűretlen búzasör – friss kecskesajt
  • IPA – angol cheddar
  • duplabak – érlelt gouda
  • tripel – Taleggio (olasz rúzsos sajt)

A videóból még több is kiderül! (Angolul értők előnyben!)

(Fotó: Seriouseats.com)