Cikk megosztása
A búzasör fogyasztók között gyakran előkerül a téma: szabad-e citromot rakni a búzasörbe? Vannak, akik szerint a citrusos íz remekül kiegészíti az italt, mások pedig nem tartják illendőnek, hiszen az üde, friss búzasörök alapjában gyakran tartalmaznak citrusos ízjegyeket.
Hajdanán a mellékízek elfedésére terjedt el citrommal kínálni a bőzasört – írja a Mecénás Sörműhely a Facebookon. „Az kétségtelen, hogy a citrusos ízek kellemes kiegészítői az üde, friss búzasöröknek, de érdemes megtisztelni a sör alkotóját azzal, hogy a sört olyan formában is megkóstoljuk, ahogy azt megálmodták” – olvasható a posztban.
A citrom kiemeli a frissítő jegyeket, ugyanakkor rontja a habtartósságot, és túl savassá teheti a sört.
Te hogyan kéred?