Cikk megosztása
Világos, sötét és borostyán láger, az elsőből ráadásul gluténmentes is van. Bohemian Ale, IPA, és kétféle alkoholmentes gyümölcsös, a meggy és a szilva, újdonságként pedig a grapefruit. A Csehország középső részén található Humpolecben működő Bernard Sörfőzde úgy követi a tradicionális cseh sörfőző hagyományokat, hogy közben a legjobb ízvilág és minőség elérése érdekében bátran használja fel a legmodernebb technológiákat.
A főzdét 1991-ben alapították és a tulajdonosok elképzelése a kezdetektől nagyon világos volt: pasztörizálatlan, testes söröket akartak készíteni. A lágereket tényleg hetekig ászkolni a sörfőzde alatti pincékben, saját élesztőkultúrát gondozni és pilseni malátát készíteni, illetve elhagyni a pasztörizálást annak érdekében, hogy a jellegzetes csatos üvegbe töltött Bernard sörök a lehető leginkább hasonlítsanak a frissen csapolt változatokra.
A hagyományos cseh sörfőzés egyik legismertebb követőjeként a Bernard óriási hangsúlyt fektet a csapolt sör élményének átadására. A Bernardot is kínáló vendéglátóhelyek személyzete minden egyes korsó és pohár sört nagy gonddal csapol, hogy az élmény Budapesten, Nyíregyházán vagy Szegeden is olyan legyen, amilyet Humpolecben elképzeltek. Ha te is megtapasztaltad a Bernard élményt, bizonyára felvetődött benned is az ötlet, hogy érdemes lenne közelebbről is megnézni, honnan jönnek ezek a sörök.
Ezért keresd fel a Bernardot!
1. Az utóbbi években a sörfőzde rengeteget dolgozott azon, hogy felejthetetlen élményt adjon azoknak, akik ellátogatnak Humpolecbe. A sörgyár Budapestről kicsit több mint négy óra alatt érhető el kocsival. Brno közelségének köszönhetően pedig szuper, látnivalókban gazdag hosszú hétvége fejleszthető egy Bernard gyárlátogatásból!
2. A látogatóközpont tök új és nagyon modern! Végigkísérheted az egész gyártási folyamatot, találkozhatsz a sörfőzőkkel, szemügyre veheted az összetevőket és persze mindent megkóstolhatsz!
3. Van egy mozi is, ahol végignézheted a sörfőzde történetéről szóló filmet, sőt egy három dimenziós modell segítségével is megismerkedhetsz az épülettel! Ja, az ajándékboltban pedig nem csak sört, hanem jópofa Bernardos kiegészítőket is vehetsz!
4. Brutális a kaja! A felső emeleten működő étteremben minőségi, szezonális gasztroélmények várnak. A fogások természetesen a környéken található alapanyagokból készülnek, a frissen csapolt sörök mellé.
5. Ha mindez még nem lenne elég, a főzde kéménye köré nemrég kilátó épült, amelyből, 33 méteres magasságból nézhetsz szét a Bernard udvarán, Humpolec utcáin és a környéken!
Indulás előtt csekkold a látógatóközpont weboldalát, amelyen keresztül a főzdelátogatásokon is bebiztosíthatod a helyed!