Cikk megosztása
Végre igazán kéz a kézben jár a gasztro és a sörkultúra, hiszen útjára indul a zip’s brewhouse Séf Sör sorozata, amelynek a lényege, hogy a sörök receptjét a legjobb nevű séfek ízlésvilága és ötletei alapján alkotják meg.
A séfekkel való közös munka pedig frankón úgy néz ki, hogy beküldik a séfeket a főzőházba a sörtechnológusok mellé, hogy együtt főzzék le szakács ízlésének megfelelő sört. A séf-észjárás meglepő irányból képes megközelíteni a sörfajtákat, azok kombinálását, fűszerezését, feladva ezzel a leckét a sörfőzőknek is. A zip’s célja ezzel a sörsorozattal, hogy újszerű formába öntse a sör és a gasztronómia kapcsolatát.
A zip’s brewhouse egyébként épp hét éves idén, emiatt készül összesen hét Séf Sör az év folyamán. Február 28-án, az első főzet premierjén pedig az is kiderül, hogy pontosan kikkel dolgozik együtt egy-egy főzeten a miskolci sörfőzde. Többet egyelőre nem árulhatunk el, de az biztos, hogy ismerős nevekkel fog találkozni mindenki, aki követi a hazai gasztrotörténéseket.
Az első Séf Sört a ház saját kreatív séfével, Pataky Péterrel (Hedonist, Meatology, IKON) készítették el, és egy APA, valamint egy búzasör „keveréke”, mely egy búzamalátás, búzaélesztős, de amerikai komlóval jól megkomlózott hibrid cucc. A neve Tiszalöki Telepi Nevelés, a földrajzi jelző a szakács és a sörhöz részben felhasznált vadon nőtt komló származási helyére utal.
A sört kétszer is bemutatják, előbb Miskolcon, majd Budapesten.