Cikk megosztása
A gyártó arra számít, hogy 2025-re a Heineken 0.0 csapok száma az Egyesült Királyság kocsmáiban megegyezik majd az alkoholos sört kínáló csapok számával. Megoldották ugyanis az alkoholmentes csapolt sör közismert problémáját.
A Heineken kidolgozott egy módszert arra, hogy az élesztő ne kezdjen el újból dolgozni az alkoholmentes sörcsapokban, így az eddiginél jóval szélesebb körben jelenhet meg a 0.0, immár csapolt változatban is.
Az alkoholmentes söröket eddig leginkább palackban és dobozban árulták, mivel a sörcsapok esetében a természetes élesztők bejuthatnak a sörbe és ott fermentációt eredményezhetnek – írja a Drinks Business. A Heineken évekkel ezelőtt próbálkozott már a brit pubokban az alkoholmentes csapolt sörrel, de eddig nem sikerült megoldást találniuk arra, hogyan működik majd az alkohol nélküli sör csapolása az egyes vendéglátóhelyek saját rendszerén.
Öt évnyi munka után rájöttek a megoldásra: a pince és a csapolóberendezés 0 °C és 2 °C közötti hőmérsékletre hűtésével megelőzhető, hogy az élesztők aktivizálják magukat. Ez a hőmérséklet alacsonyabb, mint amit a cég sima lágerei megkövetelnek (5 százalékos alkoholtartalom esetén 3 és 6 °C közötti).
A sörgyártó ezek után a The Sunday Timesnak újságolta el, hogy számításaik szerint 2025-re annyi Heineken 0.0 csap lesz a brit kocsmákban és bárokban, mint ahány hagyományos Heineken csap.