Cikk megosztása
Olasz séfet hozott tesztelni Magyarországra a Dining Guide, hogy független szakemberek bevonásával tudják összeállítani a hazai éttermek toplistáját. Enrico Cerea több dolgon is meglepődött.
Enrico Cerea egy három Michelin-csillagos olasz étterem tulajdonosa, ő volt az, aki a Dinin Guid megbízásából végigkóstolta a hazai éttermeket, hogy elmondhassa a véleményét. Érdekesség, hogy ezúttal a magazin top 10-es listájában összesen 12 hely szerepel. Ezt nem azzal indokolják, hogy Cerea gyenge lenne matekból, hanem, mert két olyan étterem is bekerült a listába, amelyek „nem tekinthetőek klasszikus csúcsétteremnek”.
A lista első helyén továbbra is a Costes áll. A második a Borkonyha lett, a harmadik pedig az Onyx – ahol az új séf, Mészáros Ádám a tavaly kizárólag a Bocuse d’Orra való felkészüléssel foglalkozó Szulló Szabina és Széll Tamás helyét tudta tökéletesen átvenni.
Szintén a legjobbak között végzett a Babel, a Costes Downtown, a Fáma, a MÁK, és a St. Andrea Borbár. Ezúttal pedig egy vidéki étterem, az Anyukám Mondta is bekerült a Dining Guide TOP 10-es listájára. A listát az Arany Kaviár zárja, és a két „nem klasszikus csúcsétterem”, amely rákerült Széll Tamás és Szulló Szabina Stand 25-je, valamint a Garai Ádám és Ádám Csaba vezette Olimpia.
Az éttermek tesztelésében részt vevő Enrico Cerea egyébként az ételekkel alapvetően elégedett volt, ami viszont meglepte, az a kiszolgálás lassúsága és a magas árak voltak.
A kalauz a vidéki éttermeket is rangsorolta, ez a toplista:
- Anyukám mondta (Encs)
- Kistücsök (Balatonszemes)
- Platán (Tata)
- Sauska48 (Villány)
- Sparhelt (Balatonfüred)
- Tiszavirág (Szeged)
- Villa Medici Mild (Veszprém)
- Macok (Eger)
- Pajta (Őriszentpéter)
- Viator (Pannonhalma)
Sőt, idén először a cukrászdákat is tesztelték:
- Mihályi Patisserie, Vác
- Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest
- Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
- Desszert.Neked – Budapest
- Desszertem – Miskolc
- Dolcissima – Budapest
- Gerbeaud – Budapest
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
- Solier – Gödöllő
- Százéves Cukrászda – Gyula
A Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadása február 22-től vehető meg.