Cikk megosztása
De most tényleg, van jobb választás egy hűvös, illatos, habos sör mellé, mint egy tökéletesen készített rántott szelet?! Komolyan! Íme 12 hely, ahol igazán kiválóan csinálják!
1. Rosenstein Vendéglő – tejes és a pecsenyebárány közötti korában vágott bárányból készült rántott hús, speciális, Ausztriából rendelt morzsában
2. Kistücsök Étterem (Balatonszemes) – Rántott sertésszelet, vagyis denevérhús (a kiterített hússzelet alakjára utal az elnevezés), házi morzsában, kifliburgonyából készült salátával
3. Anyukám Mondta (Encs)– Csontos karaj, mangalicából, újburgonyával
4. Vendéglő a Kisbíróhoz – Marinált zöldséges burgonyapürével kínált „Bock bécsi szeletek”
5. Fricska Gastropub – van itt minden, a mangalicafejtől a borjúkarajig, a Beregi csirke supréme-től a májáig, egészen a rántott velőig
6. Kollázs – Sertésből és borjúból is készítenek bécsi szeletet, sült burgonyával és savanyúsággal
7. St. Andrea Borbár – Rántott beregi csirke, burgonyapürével, uborkasalátával
8. Platán Vendéglő (Tata) – Rántott mangalicakaraj vajas újburgonyával
9. Robinson Étterem – Borjúbécsi, burgonyasalátával
10. Buja Disznó-k – 35 deka körüli színhúsból készült, négyféle morzsában és három különböző zsiradékban sült szelet
11. Első Mádi Borház – Rántott tanyasi csirke remoulade mártással, petrezselymes burgonyával, házi savanyúsággal
12. Ikon (Debrecen) – Csirkecomb, rántva, burgonyapürével, tejfölös-újhagymás uborkasalátával
A listát a Dining Guide állította össze.