Cikk megosztása
Készen leszel, ha megkóstolod, mi történik a csirkehússal, ha egy éjszakán át vörös sörben, szójaszószban és fűszerekben pácolod! A nyár legtutibb grill ötlete következik, karamellizált ananásszal, vajpuha cukkinival!
Továbbra is akkor grillezünk, amikor csak lehetőségünk van rá, hiszen semmi sem királyabb, mint összejönni a haverokkal, kibontani pár jó sört, beszélgetni, közben pedig sütni valamit a kertben! Ha pedig sütünk, akkor már miért ne valami fantasztikusat?!
Az elkészítés, néhány egyszerű lépésben:
- Egy nagy tálba küldd bele a fokhagymát, a kockákra vágott csirkemellet (vagy combfilét).
- Ízesítsd narancslével, szójaszósszal, öntsd nyakon vörös sörrel, hogy épp ellepje, és mehet egy napra a hűtőbe pihenni.
- Másnap nincs más dolgod, mint felkockázni az ananászt és a cukkinit, majd szépen felváltva nyársa húzni a hús társaságában.
- Sütés közben a sörös pác csodálatos bevonatot képez a húson, az ananász pedig karamellizálódik a hő hatására, szóval mennyei lesz mindkettő!
- Köretnek tök jó a sima rizs és a grillezett cukkini, a kísérőitalt a fantáziátokra bízzuk! 🙂
Próbáljátok ki ti is!