Cikk megosztása
Szingapúrban probiotikumot tartalmazó sört állítottak elő. Az ital – ha lehet hinni a róla szóló híreknek – egészen mesebeli: javítja a gyomor működését és erősíti az immunrendszert.
A sör, amelyet egy 23 éves élelmiszermérnök, Alcine Chan kísérletezett ki, malátát, alkoholt, komlót és a Lactobacilus paracasei L26 probiotikus baktérium törzset tartalmazza.
A komló viszont megöli a probiotikumokat, így a kutatóknak ki kellett találniuk valamit, hogy a baktériumok túléljék. A megoldást a probiotikus joghurtokban és tejes italokban találták meg.
A sör enyhén édeskés és 3,5 százalék az alkoholtartalma. Minden 100 milliliternyi probiotikus sörben egymilliárd probiotikus organizmus van. Egyelőre nem lehet megvenni, de könnyen lehet, hogy a jövőben forgalomba kerül – írja a Delmagyar.hu.