Cikk megosztása
2016. szeptember 23. és 29. között rendezi meg a Sör Mi Több az első Sörgasztronómiai Hetét, amelynek keretein belül kilenc budapesti étterem kínálatában lesz elérhető olyan, sörökhöz készülő menü, amely kifejezetten arra szolgál, hogy új, izgalmas íz-élményeket adjon a vendégeknek.
Ezen a héten – és reméljük ezt követően is – a résztvevő éttermekben a különböző sörfajták közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, hiszen az illatok és ízek sokszínűsége miatt, a megfelelő körültekintéssel választott sör jól harmonizál szinte bármilyen étellel.
A Sörszövetség augusztus elején hirdette meg pályázatát, amelyben Magyarország sörkorcsolyáját keresték. A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé – mondta akkor Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.
A pályázatra 49 nevezés érkezett, a végső döntést szeptember 13-án a szakmai zsűri hozza meg.
A szeptember 23. és 29. között elérhető sörgasztronómiai menü minden étterem saját profiljához igazodik majd, melyet a helyi séf állított össze, a résztvevő vendéglátóhelyek:
- 400 – VII. ker. Kazinczy u. 52
- Ankert – VI. ker. Paulay Ede u. 33.
- Borssó Bisztró – V. ker. Királyi Pál u 4.
- Cactus Juice – VI. ker. Jókai tér 5.
- Café Vian – V. ker. Hercegprímás u. 15.
- Meat Butique – I. ker. Lánchíd utca 7.
- Up & Down – V. ker. Molnár utca 6.
- Seasons – VI. ker. Liszt Ferenc tér 7.
- Stex – VIII. ker. József krt. 55-57.