Cikk megosztása
Díszdoboz, szuper limitált palackszám, hosszan érlelt és tovább érlelhető, éjfekete tételek. Erről szól a Horizont Night Shift sorozat, aminél nehéz itthon ünnepibbet találni, ha sörről van szó. Most két újabbat mutatunk be az idei szériából!
A hordóérlelt sörök könnyen okoznak kellemes perceket a fogyasztóknak, ám a műfaj nagyon is nehéz! A siker kulcsa a tökéletes alapsör, amelyek megfőzése – kiváltképp ha összetett stoutról vagy porterről van szó – időigényes folyamat. Innen egyébként a Night Shift elnevezés is: gyakran éjszakai műszakban kell befejezni a főzéseket, és akkor hol van még a hordós, majd a palackos érlelés!
A jóféle párlatos és boros hordók felkutatása sem könnyű feladat, a legtöbb az USA-ból és a Karibi-térségből érkezik Kőbányára.
De – a múltkori kör után – nézzük végre a mai söreinket!
Imperial Pastry Stout Aged in Rum Barrels with Coconut and Chocolate
De nem lenne sokkal hosszabb az sem, ha az lenne a címkére írva: „kókuszkocka inspirálta pastry imperial stout, barbadosi rumos hordóban érlelve”.
Minden egyes korty maga a kókuszkocka, az imperial stout pedig olyan szuper alapot biztosít ehhez, hogy a rengeteg kókuszpehely és kakaóbab ellenére sem borulnak az egyensúlyok, a barbadosi rumoshordókban történt érlelés lekerekíti az egészet. Jókora élmény!

Peanut Butter Jelly Imperial Pastry Stout Aged in Pedro Ximénez Sherry Barrels
Ez a tétel a Peanut Butter & Jelly Sandwich alapján készült. Az alap elképzelés az volt, hogy készüljön egy mogyoróvajas, lekváros ízvilágú sör. Aztán betették az egészet Pedro Ximénez Sherry hordókba, ettől pedig jött is a lekváros, mazsolás, boros ízvilág is. Csodálatos sör, amit akár 11 másik Night Shifttel együtt élvezhetsz, idesüss:

