Cikk megosztása
A Székesfehérvári Egyházmegye Szent Imre, Szent Gellért és Prépost nevű sörei már 2015 óta kaphatók, utóbbiból azonban most Agárdon párlat is készült.
„Ezeknek a termékeknek az a céljuk, hogy az embereket új módon szólítsuk meg, és azokkal is tudjunk kapcsolatot teremteni, akiket nem a templomokban érünk el” – mondta a párlat bemutatóján Spányi Antal megyéspüspök, aki szerint a „sörözés mindig vidám és békés társasági, közösségi tevékenység”.
Az egyházmegye sörei és a párlat is az egyházmegyében készült. A söröket Németh Antal receptje alapján főzi a Nyéki Sör, a párlatot pedig az Agárdi Pálinkafőzde készítette. Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezetőjének elmondása szerint a párlat előállítása során arra törekedtek, hogy az ital minél inkább magában hordozza a Prépost barna sör illatát, aromáját. A Prépost párlatból összesen 243 üveg készült.