Cikk megosztása
A Bummm.hu elment megnézni, hogyan készül a sör a MONYO-ban, ahol évente 250 ezer liter sört főznek, és átmentek a szomszédba a Dreherhez is, ahol egészen más a nagyságrend: ott 235 millió liter rotyog le 365 nap alatt.
Németh Antal a MONYO főzőmestere szerint a kisüzemi főzdéknél a termék minősége van fókuszban, ezzel szemben a nagyüzemnél első a profit, a termék másodlagos. A legfontosabb tehát, hogy minél többet lehessen eladni belőle.
Morvai József, a Dreher főzőház vezetője pedig arról beszélt, hogy a nagyüzemeknél a sztenderdek sokkal inkább szabályozottak. Szóval a kétféle főzde egészen más piaci szegmenst céloz meg, hiszen a kézműves sörök a főzdék méretéből adódóan többet tudnak kísérletezni.
De mindez ebben a videóban sokkal jobban benne van: