Cikk megosztása
A sörfőzde Etyek-Botpusztán épült 2015-ben. Az élelmiszeripari mérnök végzettségű tulajdonosok hitvallása a modern tradíció. Kisüzemi előállításban követik a nemes hagyományokat és a lehető legnagyobb gondossággal járnak el az alapanyag beszerzéstől a főzdei folyamatokon át a palackozásig. Hagyják a sört elég ideig a tartályban, szűretlenül palackoznak, sőt a magyar piacon egyedülálló módon ún. élősört állítanak elő. Ez azt jelenti, hogy a palackozás előtt a sörhöz friss élesztőt és sörlevet kevernek. A lepalackozott söröket ezután szobahőmérsékleten tárolják, hogy a friss élesztő megindíthassa a másodlagos erjesztést, melynek során a sör szénsavval telítődik és a maradék fermentálható cukrok is lebomlanak. Ha az élesztő elvégezte dolgát, a palack alján gyűlik össze. A végeredmény egy komplex ízvilágú, testes, kellemesen buborékos, pasztőrözés nélkül is sokáig eltartható sörkülönlegesség.