Cikk megosztása
Inkább a borok és a párlatok bizonyultak népszerűbbnek a lezárások idején 2020-ban – derült ki a British Beer & Pub Association által közreadott adatokból. Szerintük a vendéglátás leállása tehet erről.
A britek több bort és párlatot ittak, viszont kevesebb sört fogyasztottak a 2020-as bezárások idején. A British Beer & Pub Association friss adatai szerint az Egyesült Királyságban több alkoholt vettek magukhoz a fogyasztók bor formájában 2 százalékkal többet), ezzel szemben az elfogyasztott sör mennyisége 4 százalékkal volt kevesebb, mint a járvány előtt.
Tavaly Nagy-Britanniában a teljes söreladás 14,2 százalékkal esett vissza. A szervezet szerint a fogyasztási szokások megváltozásának fő oka a kocsmák kényszerbezárása volt, ami ahhoz vezetett, hogy a britek a csapolt sör helyett a boltokban vettek bort és egyéb szeszes italokat. A British Beer & Pub Association felmérései szerint egyébként egy-egy bárban minden 10 elfogyasztott alkoholos italból 7 sör – olvasható a Drinks Businness oldalán.
A fenti adatok, Emma McClarkin a szövetség vezérigazgatója szerint azt mutatják, hogy a vendéglátóhelyeken a látogatók elsősorban sört isznak, ami átlagosan 4,2 százalékos alkoholtartalmú – így McClarkin szerint ideális a mérsékelt alkoholfogyasztáshoz.
Nagy-Britanniában egyébként az égetett szeszeket és a tömény italokat jobban adóztatják, mint a sört, a bort és a cidert. Bár a 2021-es adatok még nem állnak rendelkezésre, a vezérigazgató bízik benne, hogy a pubok idén történt újra nyitásával a fogyasztók visszatérnek a helyi sörökhöz.