Cikk megosztása
Erzsébet királynő jóváhagyása után immár elérhető az a kétféle sör, amelyekhez az alapanyagot az angliai Norfolkban, a Sandringham Estate királyi bitrokon termesztik. Az egyik IPA, a másik pedig természetesen egy bitter.A Buckingham-palota megerősítette a hírt, hogy Erzsébet királynő jóváhagyta a Sandringham Estate-ben termesztett növények felhasználásával készített söröket. Az IPA és a Bitter organikus Laurette árpából készül, és már megvehető a Sandringham Shop-ban – írja a Drinks Business.
A The Times úgy tudja, a bitter palackonként 3,99 fontba kerül, és 4,3 százalék az alkoholtartalma, az IPA pedig valamivel erősebb, 5 százalékos és háromféle angol komlót tartalmaz.
A Buckingham-palota egyébként nem először adja a nevét alkoholos italhoz: tavaly egy gint dobtak piacra, amely a palota területén termelt növényekkel – egyebek mellett galagonyával és eperlevéllel – készül.