Cikk megosztása
Van az úgy, hogy egy sör nem találkozik a fogyasztó ízlésével. Nos, ez szinte biztosan elmondható arról a főzetről, amelyet a Parrish’s Maltese Brewing Company készített azzal a céllal, hogy bekerüljenek vele a Guinness rekordok könyvébe.
A virginiai sörfőzde azon dolgozik, hogy bizonyéra teljességgel ihatatlan meglehetősen csípős IPA-ját a Guinness bizottság elismerje a világ legcsípősebb sörének. A főzet neve a már önmagában is sokat sejtető Carolina Reaper, ami egy paprikafajta neve is, méghozzá a világ legcsípősebb paprikájáé.
Roy Parrish, a sörfőzde főzőmestere egy főzetbe 500 darab Carolina Reapert darált bele, illetve felvette a kapcsolatot a Mary Washington Egyetemmel. A korábban abban az intézményben tanuló Parrish arra kérte az egyetemet, hogy segítsenek neki a sör csípősségének szakszerű megállapításában – olvasható a Drinks Business oldalán.
Az egyetemen most a sörben található kapszaicin és a dihidrokapszaicin koncentrációt próbálják meghatározni. Roy Parrish pedig köszöni a sörfőzde fogyasztóinak támogatását, illetve lesz egy afféle kihívás is, amely természetesen arról szól majd, ki bír inni a termékből.