Cikk megosztása
Tök könnyű megcsinálni ezt az illatos-omlós édesburgonyát, amelyben a tejszín adja a krémességet, miközben a borstól pikáns, a fahéjtól és a sörtől pedig fűszeres lesz a fogás. Szuper egytálétel, de a karácsonyi sültekhez is remekül illik!
Kell hozzá:
- 4 közepes édesburgonya
- 1 doboz (2 dl) tejszín
- 3 dl barna sör
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál liszt
- őrölt fahéj, szerecsendió, só, fekete bors
Összepakolni sem valami nagy ügy:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Amíg melegszik, keverd össze a tejszínt és a sört. Egy másik tálban pedig a fahéjat, a szerecsendiót, a barna cukrot és a lisztet.
Ha ez megvan, szeleteld szép egyforma karikákra az édesburgonyát, és pakold be egy öntöttvas serpenyőbe. Egy réteg édesburira jöhet a sör-tejszín kombóból, és a fűszeres lisztből. Aztán jöhet a következő réteg, arra is a tejszínes sör, meg a fűszerekkel kevert liszt, és így tovább.
Kb. 20 perc sütés után csekkold, puha-e. Ha igen, készen van, ha nem, akkor adj neki még időt!
Nézd csak:
(Via)