Cikk megosztása
Az rendben van, hogy egy pohár kellemesen illatos sör mellé jól esik egy adag frissen gőzölgő pattogatott kukorica. Itt az ideje azonban tovább lépni! Miért ne lehetne a popcorn sörrel ízesített?
Már az illat elég ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni ezt az elsőre kissé furcsának tűnő receptet!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál repceolaj
- 1 teáskanál só
- 1–3 csésze pattogatni való kukorica
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál IPA
- 1 teáskanál barna cukor (elhagyható)
Így fogj hozzá:
Egy nagy, fedeles edényben kezdd el melegíteni az olajat, sózd, és pár szem kukoricát is tehetsz bele, hogy lásd, mikor elég forró az olaj ahhoz, hogy bele borítsd a többi pattogatni valót is.
Elég nehéz elrontani, hiszen ha minden a terv szerint halad, ekkor már szépen pattognak a kukoricák. Ne feledd néha megrázni az edényt, hogy minden szem ugyanolyan hőt kapjon! Melegítsd addig, amíg a pukkanások megszűnnek, vagy jelentősen lassulnak.
Leveheted a tűzről, és mehet a kukorica egy nagy tálba. Ezek után jön a lényeg: a maradék összetevőket, tehát a vajat, a sört és a barna cukrot beleküldheted abba az edénybe, amelyben kipattogtak a kukoricák. Néha keverd meg, amíg elkészül a forró, sörös fűszervaj, amit egyenletesen önts a kész kukoricára.
Mihamarabb egyétek meg, mert frissen az igazi!
(Via)