Cikk megosztása
Dani García őszinte gyerek. Vagy marha jó üzletember. Mindenesetre a harmadik Michelin csillag megszerzése után pár héttel bejeletnette, hogy megfizethető kajákat szeretne készíteni…
A 42 éves Dani García alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.
„Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?” – nyilatkozta a La Vanguardia című napilapnak azután, hogy bejelentése nagy feltűnést keltett. A séf arrólbeszélt, hogy húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők, 15-20 eurós fogásokban gondolkodik.
Véleménye szerint Spanyolországban időszerű lenne egy újabb gasztronómiai forradalom, mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között.
Garcia nyilván nem fog éhen halni, hiszen Marbellai étterme jövő év októberében zár majd be, és steak house lesz belőle, amely elsősorban hamburgerek kínál majd. Emellett pedig tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet. „Elviszem az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzelésemet a világ minden sarkába” – mondta.
(MTI)