Cikk megosztása
A Haines Brewing Company a sörfőzés során megmaradó törkölyével a környék rénszarvasai laknak jól. Amit pedig nem esznek meg, abból szappan készül.
A magyar kisüzemi sörfőzdék is igyekeznek jól hasznosítani a sörfőzés melléktermékeként megmaradó malátatörkölyt, hiszen az igen magas tápanyagtartalmú állati takarmány. Arról nem is beszélve, milyen menő dolog mondjuk egy főzde saját sörözőjében a malátatörköllyel jóllakatott jószágokból készült fogásokat kínálni.
Az alaszkai Haines Brewing Company egy csomó helyi gazdával alakított ki jó kapcsolatot, akik közül nem csak az állattartók, hanem a kertészek is szívesen dolgoznak a törköllyel, amely rendkívül fel tudja gyorsítani a komposztálás folyamatát.
Steve Steve Kroschel más, rénszarvasoknak szánt takarmánnyal egészíti ki a törkölyt, amely az állatok emésztésének is jót tesz. Amit pedig nem falnak fel az állatok, abból szappan, vagy épp kutyaeledel készül.
(Via)