Cikk megosztása
25 millió eurót költött a dublini telephelyére a Guinness annak érdekében, hogy tovább tudja növelni az alkoholmentes termékének gyártási mennyiségét. A 0.0 Guinnessre már „Írország újabb exportsikereként” hivatkoznak.
További félmillió hektoliter alkoholmentes stout előállítására lesz képes a Guinness a beruházást követően, amire azért van szükség, mert annyira növekszik a kereslet a sör iránt.
Az Innova Market Insight ügynökség szerint jelenleg alig több mint 10-ből négy eladott sör alkoholmentes, ugyanakkor a 0.0 italok piaca 2017 és 2022 között 28 százalékkal nőtt, az alkoholos italoké pedig csak 11 százalékkal.
A Guinness 0.0 a Drinks Business szerint népszerű terméknek bizonyul azok körében, akik alkohol nélkül szeretnék megtapasztalni a kocsmák hangulatát.
A Diageo várakozásai szerint a Guinness 0.0 a következő években eléri majd az összes írországi eladásuk 10 százalékát.