Cikk megosztása
Hétfogásos menüvel és egy izgalmas bajor sörsorral kényeztette a nagyérdeműt a Grandiózus Gourmet sörvacsora Grand Hotel Széchenyi éttermében. Az ételsort Csizma András séf álmodta meg, Katona Csaba sörtörténész pedig a hangulatról és érdekes információkról gondoskodott.
Az első Margit szigeti rendezvény entréjaként kacsamáj mousse eperraguval, sós pereccel érkezett, mellé a Bitburger Dry Hop’d Zwickl került a poharakba. A mousse remek volt, jól állt neki az eper, vizuálisan is szép látvány volt. Kellemes citrusosságával sörünk frissítette az élményt.
Folytatásként kelkáposzta-krémleves következett fekete babbal, kolbászmorzsával. Tetszett a káposzta ropogóssága, a kolbászmorzsa ízjátéka. Mellé a Dealbraker Dupla Neipa dukált. Kellemes kesernyéje játszott a leves összetettségével, citrusossága plusz lendületet adott.
Finom, krémes karamell illatával a Paulaner Salvator doppel bock 7,9% következett a poharakban. Édessége kifejezetten nagy barátságot ápolt első főételünkkel a sült zöldspárgával feketeerdei sonkában, sörös-mézes mártással. A fekete erdei sonka füstössége rezonált sörünkkel.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bajor életérzést a malaccsászár biztosította be, sós túrógombóccal, paprikapürével tálalták, leheletnyi kaporral, a Hacker-Pschorr Münchener Kellerbier 5,5% töltöttek hozzá, egymás kezét nem is nagyon akarták elengedni!
Omlós marhapofa-rilette-tel folytattuk a főételek sorát, mely sörös barnamártást kapott polentával, zellerpürén, sült salátával, Erdinger Bock Picantus 7,3% kíséretében. Itt fel is került a pont az i-re. Remek fűszerezés, sós-édes játék, passzoló sör- ölelték egymást.
És a desszertek: csokoládé hab és meggysörös sajttorta. Szerencsére nem kellett választani, mert tökéletes volt mindkettő. Goethe kedvenc sörét kapta kíséretként csokoládé habunk, mégpedig a Köstritzer Schwarzbier 4,8%-at. Kakaó, kávé, karamell és selyemcukor a sörünk illatban. Adott is volt az összhang a habbal.
A meggysörös sajttorta könnyedségét és frissességét kiemelte a Horizont Rebel Berry 4,5%-e. Izgalmas, meggyes, piros bogyós gyümölcsös ízekkel kényeztetett!
A vacsora után még volt lehetőség visszakóstolni a söröket, hiszen a Biergarten Grand vendégei tovább élvezkedhettek a szabadtéri rendezvényen, amely így több, mint egész estés, kiváló sörös programnak bizonyult! Reméljük ezentúl rendszeresen ad majd helyet hasonló prgramoknak a margitszigeti Grand Hotel!