fbpx

Teljesen alap, hogy a sajtleves sörrel készül. Nálad nem?!

Írta: BeerPorn.hu

2018-10-25 | 06:17 Magazin

Fotó: Withsaltandwit.com

Fokhagyma, cheddar és ír vörös ale és dijoni mustár. Ez már nem lehet rossz – pedig még egy csomó finomság kerül ebbe a vagány, ünnepi sajtlevesbe. Próbáld ki a hétvégén!

Ami kell majd hozzá:

  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • ízlés szerint 2-5 gerezd fokhagyma, törve
  • vaj
  • 1 üveg ír vörös ale
  • kb. 1 liter alaplé
  • 400 dkg reszelt cheddar
  • 400 dkg krémsajt
  • kukoricakeményítő
  • dijoni mustár
  • a tetejére pedig aprított metélőhagyma és sült bacon

Nagyon gyorsan megvan:

Párold meg a hagymát és a fokhagymát a vajon, majd mehet hozzá az alaplé kisebb része. Egy botmixerrel dolgozd el a hagyma, fokhagyma darabokat, majd tedd hozzá a többi alaplevet és a sört. Forrald pár percig, majd mehet bele a reszelt sajt és a keményítő, majd a krémsajt és a mustár. Kíméletesen, de folyamatosan keverd, és ha minden jól megy, gyönyörű, krémes levest kapsz majd. A végén sózással, borsozással beállíthatod az ízeket, és mehet a tetejére a zöldhagyma és a bacon.

Az igazán kemények cipóból eszik!

(Via)