Cikk megosztása
Fokhagyma, cheddar és ír vörös ale és dijoni mustár. Ez már nem lehet rossz – pedig még egy csomó finomság kerül ebbe a vagány, ünnepi sajtlevesbe. Próbáld ki a hétvégén!
Ami kell majd hozzá:
- 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
- ízlés szerint 2-5 gerezd fokhagyma, törve
- vaj
- 1 üveg ír vörös ale
- kb. 1 liter alaplé
- 400 dkg reszelt cheddar
- 400 dkg krémsajt
- kukoricakeményítő
- dijoni mustár
- a tetejére pedig aprított metélőhagyma és sült bacon
Nagyon gyorsan megvan:
Párold meg a hagymát és a fokhagymát a vajon, majd mehet hozzá az alaplé kisebb része. Egy botmixerrel dolgozd el a hagyma, fokhagyma darabokat, majd tedd hozzá a többi alaplevet és a sört. Forrald pár percig, majd mehet bele a reszelt sajt és a keményítő, majd a krémsajt és a mustár. Kíméletesen, de folyamatosan keverd, és ha minden jól megy, gyönyörű, krémes levest kapsz majd. A végén sózással, borsozással beállíthatod az ízeket, és mehet a tetejére a zöldhagyma és a bacon.
Az igazán kemények cipóból eszik!
(Via)