Cikk megosztása
Ha stout, akkor legyen sűrű, mint a sötétség a téli napfordulón, de legyen kissé édeskés is, meg persze fűszeres. Melegítsen és vigyen el egy távoli mesevilágba, mondjuk Willi Wonkához… 🙂
A Szent András Sörfőzde TesztAndrás sorozatának Alfa.14-es tétele épp ilyen: egy oatmeal stout tonkababbal és ugandai vaníliával. A Balogh István sörfőző receptje alapján készült éjfekete sörben a zabpehely gondoskodik a selymes, bársonyos testről, miközben az alkohol tartalom egészen visszafogott tud maradni. Az édeskés, egzotikus fűszerek hatására pedig igazán izgalmassá válik az összkép. Megjelenik természetesen a csoki, van egy már-már pudingos jellege, miközben az asztalt szilva és a meggy ízeire is asszociálhatunk kóstolás közben.
Nagyszerű sör, pont az ünnepekre hangolva!