Cikk megosztása
A május 8-i Gasztroangyalban Borbás Marcsi Gyenge Zsolttal, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnökével először egy gyorstalpalón átveszi a sörtípusokat, majd Etyekre mennek, megnézni az új sörfőzdét és rámennek a sör-sajt párosításokra is, valamint Stoller Márton, a Céltorony séfje sörös csirkét készít.
Ezt követően elmennek a századfordulón épült Dreher gyárba, ahol Katona Csaba történész kalauzolja a csapatot, majd Kiss Tamás, a Hopfanatic sörfőzőmestere barbecue szószt készít, fekete sörrel, kávéval és whiskyvel, ezzel fűszerezi a sertésoldalast és 6 órán keresztül, 63 fokon izzasztja a sous vide gépben. Az eredmény egészen meggyőző.
A túra ezek után a Fóti Kézműves Sörfőzdében folytatódik, ahol végigveszik a sörkészítés lépéseit. Utána Boros Gábor, Hunyadi Lakásbisztróban füstös sörrel készült marhapofával várja a vendégeket, és ha még valaki éhes lenne, megérkezik Vásárhelyi István sörgasztronómus is, hogy sörkoktélt készítsenek, aztán jön a csokis tiramisu, fekete sörrel.
A Gerilla Sörfőzők Boltjában, Kovács Józsefnél megvesznek mindent, ami az első otthoni sörhöz kell, végül pedig, Csupor Marci gerilla sörfőző segítségével elkészítik Marcsi első saját sörét.
Mindez a Médiaklikken itt nézhető meg.