Burgonya, sajt, fűszerek és sör. Szinte csak ez kell ehhez a sörkorcsolyához, ami kétségkívül nagyon jól mutat az asztalon. De óvatosan vele, mert a vendégeket garantáltan odaszoktatja!
Sörös-sajtos parázsburgonya
Hozzávalók:
- apró szemű burgonya
- kemény sajt
- világos sör
- étolaj
- őrölt paprika
- bors
- fokhagymapor
- rozmaring
- só
- tejföl
- fokhagyma
- chili
Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk:
Sörredukció készítése:
A üveg világos sört gyorsforralóba öntünk, hozzáadjuk az őrölt borsot és koriandert, majd addig forraljuk, amíg nagyjából 1 dl marad belőle. Izgalmas, fűszeres, malátás ízt, és szép karamellszínt ad a szósznak, hogyha pedig bekenjük vele sütés előtt a burgonyák tetejét, gyönyörűen megpirulnak majd!
A Sörszövetség egyébként holnapig várja a sörkorcsolya ötleteket.