Cikk megosztása
A hatalmas, töltött krumplijairól ismert Krumpello immár saját söröket is tart. A street food és a jó sör mindig is nagyszerűen kiegészítették egymást, elmentünk hát megkóstolni mindhárom Krumpello sört, és persze ételeket is választottunk hozzájuk!
Februártól saját sörökkel kínálja street food különlegességeit Krumpello. Az Astorián található üzletben a héjában sült töltött krumplik mellett már három egyedileg gyártott sört is ki lehet próbálni.
Mindig az egyszerű ételek tudnak a legkedveltebbé válni, és azok a fajta töltött burgonyák is, amelyeket a Krumpello kínál, épp az egyszerűségük miatt lettek roppant népszerűek az USA-ban, majd Európában is. Kívül ropogós, belül nagyon krémes krumplikról van szó, amelyeket héjában sütnek, majd bevágják azokat, és rengeteg sajttal, no meg különféle finomságokkal töltik meg. Az eredmény egy forró, laktató, ízekben nagyon gazdag fogás, amelyet simán ki tudsz eszegetni a krumpli héjából.
Az Astorián található Krumpello főhadiszálláson jelenleg már hétféle ízben érhetőek el a burgonyák:
- amerikai BBQ
- görög tzatziki
- olasz bolognai
- indiai curry
- mexikói taco
- magyaros lecsó
- babalapú DIY.
A krumplikat egyébként magyar termelőtől szerzik be, mindegyik kb. 40 dekás, megtöltve pedig nagyjából fél kilós, kiadós fogások jönnek ki belőlük.
Három sör, három ízvilág
Ami pedig a söröket illeti, csekkolva a dobozokat gyorsan kiszúrható, hogy a Krumpello Lager, Pale Ale és Meggy Kőbányán, a MONYO-nál készül, gyakorlottabbak pedig könnyedén megtippelhetik, hogy mely MONYO sörök, krumpellosítótt változatával van dolgunk. Az első igazi, könnyed, 4,5 százalékos alsóerjesztésű, enyhén kesernyés és közepesen malátás ízekkel. Mi a mexikói töltelékkel készülő fogás mellé választottuk, amelyről azt gondoltuk, kissé pikánsabb, fűszeresebb lesz – a lágerek frissítő zamatai hagyományosan jól működnek a fűszeresebb ízekkel.
A Pale Ale kissé erősebb főzet, érezhetően több malátássággal, némi karamellel, és a komlók karaktere is nagyszerűen érződik. Épp ezért az indiai, curry/mangós verzióhoz és a BBQ változathoz ajánlják, de a görög ihletésű, tzatzikis krumplival is jól működött, pedig utóbbi „hivatalos párja” a gluténmentes meggysör, ami viszont annyira könnyed, hogy bármelyik fogás után jó frissítőnek bizonyul!
Rahman Martin, a Krumpello egyik tulajdonosa szerint ezek a sörök nem csak egy vacsora vagy hétvégi ebéd tökéletes lezárásai, hanem velük lehet a Krumpello egy esti szórakozás kiindulópontja is. Nem is rossz ötlet!