
- Ez a program elmúlt.
Rumkóstoló est a FIRST Taproomban
május 4. 19:00 - 22:00
| 5500FtEsemény navigáció

Jön a FIRST Taproom legújabb kulináris utazása, egy rum kóstoló május 4-én, csütörtökön! Egy jó minőségű, érlelt rum önmagában is fejedelmi – ezt tapasztalhatod meg az est folymán bemutatott ötféle ital kóstolásakor.
- Havana 7 – Eredeti kubai rum, mely a mai napig Kubában készül: 100%-ban helyi alapanyagokat használnak fel a készítéséhez, mindemellett a régió egyedülálló mikroklímája teszi különlegessé. Legalább 7 évig érlelik tölgyfahordóban (a legfiatalabb cseppje 7 éves). Ennek a hoszszantartó érlelésnek köszönhetően nagyon erőteljessé és aromadússá válik az ital.
- Havana Seleccion de Maestros – Ez a kubai rum keveri a füstös tölgyet és a fűszert. Ízében sima, kellemes és aromás, egzotikus utazást kínál. A Havana Club Selección de Maestros meleg borostyánsárga színű és mélyvörös fényű. A kellemes, füstös tölgyes és a fűszeres kivitel kandírozott gyümölcsökkel kombinálva figyelemre méltó egyensúlyt biztosít.
- Bumbu – Igazi kézműves rum, melyhez természetes fűszereket használnak és 15 évig érlelnek Kentucky Bourbon hordóban. Egy rendkívül izgalmas ízvilág, melyet az édesség dominál, de nem émelyítő. Ha csak a számok nyelvén nézzük, 5 aranyérem 2 év alatt, ez bizony nem a véletlen műve.
- Bumbu XO – Az XO kiadást nem kevesebb, mint 18 évig érlelik a panamai meleg, párás tárházakban, így nem csoda, hogy egy ízekben igen gazdag, érett, figyelmes kóstolást igénylő rumról beszélhetünk. Az idő nagy részében ex-bourbonhordókban érlelik, majd rövid időre andalúz sherryhordók is átkerül. Stílusos, matt fekete palackban kerül piacra.
- La Hechicera Rum – A La Hechicera spanyolul varázslónőt jelent. Ez a rum Kolumbiában készült Solera eljárással, amelyet 12 és 21 év között bourbonhordóban érleltek.
A gasztronómiai bolyongást Rácz Zoltán a Pernod Ricard márkanagykövete vezeti. A kóstoló létszáma limitált, ha szeretnéd bebiztosítani a helyedet, jelentkezz itt minél hamarabb!