Cikk megosztása
Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.
Már megint ezek a brit tudósok… Merlin Thomas, orvosprofesszor vadonat könyvében többek között azt írja, hogy az étel nem segít az alkohol semlegesítésében, legyen az a legtutibb sörkorcsolya, vagy a legbrutálisabb sült csölük, tök mindegy.
Szóval tévhit, hogy az étel képes felszívni az alkoholt. Csak az történik, hogy a kaja miatt a pia lassabban szívódik fel, de ami késik, nem múlik.
Thomas szerint csakis az idő képes megszabadítani a részegségtől, a csodaszerek – ahogy az ebben a cudar világban lenni szokott – nem tesznek csodát – írja a Daily Mail.
Nem ér semmit a
- kávé
- a forró zuhany
- a gyakori vízivás (még poharazgatás közben sem)
Abban azonban sok igazság van, hogy az alkohol okozta dehidratáció következtében cefetül van az ember. A professzor erre javasolja, hogy nyomassunk édesgyökeret. Annak ugyanis éppen ellentétes hatása van, mint az alkoholnak. Ja, meg jó a köhögésre. Tiszta haszon ez ilyenkor.